INGREDIENTE (2 portii)
Penne aproximativ 100g – sau alte paste la alegere
10 rosii cherry
1 dovlecel
1 ou
1 lingura smantana min 12% grasime
2 fire de ceapa verde
Marar
Busuioc
Fulgi de drojdie inactiva
Ulei de masline
Unt pentru uns vasul
MOD DE PREPARARE
Am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si le-am dat apoi printr-un jet de apa rece.
Separat am dat dovlecelul pe razatoarea mica, am tocat marunt rosiile cherry, pe care le decojisem, si ceapa si le-am pus intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline. (dovlecelul si rosiile si-au lasat zeama, nu am scurs-o), lasand totul sa scada la foc mic, amestecand. Aproape de final am adaugat mararul si busuiocul.
Am uns vasul cu unt si am pus un strat pe penne, peste care am intins jumatate din cantitatea de legume scazute. Am repetat, penne, legume si iar pene.
Peste acestea am pus oul batut separat si omogenizat cu smanatana si … la cuptor, 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 35 minute, pana a devenit rumen deasupra preparatul.
Dupa ce l-am scos din cuptor, am presarat fulgi de drojdie inactiva si am servit cald, impreuna cu bebe.
Pofta buna!
*Vasul folosit a fost unul mic, aproximativ 15cm diametru.
Un succes maxim!!! Am folosit fusilli in loc de penne ca asta am avut in casa si am pus mozzarella deasupra si bebe de 1 an 8 luni a devorat mai bine de jumatate! Restul am mâncat eu si toata lumea e satula.