INGREDIENTE
Pentru CLĂTITE
2 oua
9 linguri cu varf de făina
500 ml lapte de vaca 3.5% grasime
o bucățică de sfeclă roșie
Pentru UMPLUTURĂ:
mascarpone
zmeura
putin lapte
MOD DE PREPARARE
Am facut clatitele asa:
Prima oara am dat sfecla pe răzătoare la mica si am stors-o bine. Am păstrat si zeama si pulpa.
Am pus ouale intr-o oliță si le-am bătut putin cu telul ( cateva secunde), apoi am pus cate 2-3 linguri de făina, putin lapte, iar făina si iar un pic de lapte pana am incorporat toata făina, apoi am pus restul de lapte. Am amestecat foarte bine cu telul si am procedat astfel ca sa nu se faca cocoloașe.
La final am adăugat sfecla, atat zeama cat si pulpa,am amestecat si am lasat la frigider 15 minute.
Am copt clatitele pe ambele părți intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei.
Mi-au ieșit 10 clătite subțiri si gustoase.
Le-am umplut cu mascarpone amestecat cu putin lapte si zmeura proaspăta.
Ca decor am folosit zmeura, o căpșunică si mascarpone subțiat cu lapte.
SUPER DELICIOASE!!!
Pofta buna!