Ma gândeam ca as mânca o DEȘTEAPTA, asa ca am încercat sa fac in asa fel incat sa mănânce si copilul fara probleme.
Iată ce a ieșit!

INGREDIENTE

4 oua măricele
500 ml lapte de vaca 3.5% grasime din frigider sau la temperatura camerei
100 g unt de 82% grăsime (trebuie topit si răcit )
100 g făina albă de grau tip 000
1 lingura de sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
1 lingurița pasta sau pudra de vanilie – optional

MOD DE PREPARARE

Am separat albușurile de gălbenușuri.

Am bătut cu mixerul gălbenușurile cu siropul de artar, apoi am adăugat untul topit, am mixat, apoi făina treptat, apoi laptele treptat si pasta de vanilie mixând pana cand s-a incorporat tot.

Am lasat compozitia putin deoparte si am bătut albușurile spuma tare.

Cu ajutorul unei spatule, am incorporat si albușurile încercând sa nu rămână bucati mari de albus si in același timp sa ramâna aerat.
!Compozitia este lichida cu spuma deasupra de la albușuri. Nu va speriați. O sa se închege.

Am turnat compozitia intr-o cratiță tapetat cu ulei (unt) si făina. Si am băgat la cuptor la 180 de grade Celsius caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit frumos.

E posibil se se umfle prea mult si sa se crape partea de deasupra. Nu-i bai, e buna si asa.
Se formează trei straturi la prajitura (albușul deasupra, crema închegată la mijloc si jos untul cu făina)

Tăiați-o in cratiță/ tava daca nu o puteți scoate. E fragila si se va rupe.
Pentru decor am folosit zmeura, sos de zmeura si putin carob.

Excelenta!

Pofta buna!