INGREDIENTE

5 oua
200 g iaurt natur (normal sau grecesc)
100 ml ulei de masline
220 g de faina alba de grau (200 grame pentru compozitie iar 20grame pentru fructe) + o lingurita praf de copt bio
150 g capsuni tari (nu congelate)
*zahar sau sirop de artar in functie de preferinta

MOD DE PREPARARE

Spalam bine fructele si le taiem in 4. Batem albusurile spuma tare si le lasam deoparte.

Mixam pentru 1 minut in alt vas galbenusurile cu iaurtul, uleiul si siropul de artar.

Incorporam usor cu o spatula crema de galbenus si iaurt in spuma de albus. Cernem faina cu praful de copt si le incorporam treptat cu o spatula in compozitie. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Prafuim capsunile cu restul de 20 grame de faina si le adaugam peste compozitie in tava.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 36 de minute. Scoatem prajitura si o lasam pe un gratar la racit.

Pufoasa si delicioasa!

Pofta buna!