INGREDIENTE

120 grame malai
140 grame faina
120 ml iaurt grecesc
60 ml lapte de vaca 3.5% grasime (la temperatura camerei)
100 ml suc portocale (am stors 2 portocale jumatate)
90 grame migdale macinate (facute faina)
60 ml ulei masline
o lingurita praf copt bio
*zahar sau sirop artar in functie de preferinta

MOD DE PREPARARE

Amestecam intr-un vas cu un tel: laptele, iaurtul, uleiul, sucul de portocale si siropul de artar.

In alt vas amestecam bine faina, malaiul, praful de migdale si praful de copt.

Turnam compozitia lichida peste amestecul de faina si incorporam bine cu un tel.

Preincalzim cuptorul la 160 grade C si tapetam o tava cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava. Coacem prajitura pentru 45 minute sau pana cand trece testul scobitorii la 160 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Scoatem si lasam la racit. Putem intepa cu furculita si insiropa cu 2 linguri de zeama de portocale. Eu am ornat cu fistic si felii de portocale. Se serveste cu iaurt sau simpla.

Pofta buna!