INGREDIENTE
BLAT CU CAROB
180 g faina alba de grau
1 lingura sirop de artar sau zahar (optional sau in functie de preferinte)
4 oua
100 ml lapte de vaca 3.5% grasime
100 ml ulei de masline nonextravirgin sau de cocos
3 linguri carob
1 lingurita praf de copt bio
BLAT CU RICOTTA
250 g ricotta
1 lingura sirop artar sau zahar (optional sau in functie de preferinte)
1 ou
25 g gris
MOD DE PREPARARE
Albusurile de la cele 4 oua se spumeaza cu 1 lingura de sirop de artar.
O lingura de sirop se amesteca cu galbenusurile la care se vor adauga si cele 3 linguri
de carob, laptele si uleiul. Tot la compozitia de galbenusuri se incorporeaza si faina in care s-a amestecat praful de copt.
Apoi, se amesteca albusurile spumate in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu o spatula, pana se omogenizeaza.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Intr-un vas se amesteca ricotta cu o lingura de sirop, oul batut si grisul. Compozitia de branza se imparte, cu o lingurita, peste compozitia cu carob.
Se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru circa 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii.
Pofta buna!
Buna! putem sa folosim orice tip de faina in locul celei spelta? Multumesc 🙂
faina alba de grau ar mai merge.
Ulei de floarea soarelui putem folosi?
uleiul de floarea soarelui este cel mai nociv. Deci nu!