INGREDIENTE (5-6 portii)
Pentru BLATUL DE OREZ
150 g orez alb
2 măsuri de apa
2 măsuri de lapte de vaca 3.5% grasime
1 lingurița pasta / pudra de vanilie (optional)
1 lingura ulei de cocos
1 lingura fulgi de cocos
1 lingura sirop de artar (opțional) – numai pentru 1 an+
* puneți orezul in castronel și pana unde ajunge orezul pana acolo puneți si apa de doua ori și lapte de doua ori.
Pentru UMPLUTURA
5 mere Golden (3 date pe răzătoarea mare și 2 tocate cubulețe mici)
250g mascarpone
2 oua
1 lingura sirop de artar (opțional)
MOD DE PREPARARE
OREZUL se pune la fiert cu apa, iar când scade se adauga laptele și se fierbe amestecând des pana se îngroasă bine. Stingeți focul si adăugați pasta de vanilie, uleiul de cocos și fulgii de cocos și siropul de artar. Lăsați sa se răcorească. Între timp se va întări mai mult (așa si trebuie).
MERELE se călesc circa 10 minute pana se înmoaie puțin. Puteți adauga scorțișoara dacă va place și merisoare sau stafide. Eu am adăugat câteva merisoare uscate.
OUĂLE se bat și se amesteca foarte bine cu mascarpone și siropul de artar. Puteți adauga și aici putina pasta de vanilie.
ASAMBLARE
Se unge o tava sau o forma de silicon (cum am avut eu) cu ulei de cocos și se tapetează cu griș. Se pune orezul si se repartizează pe toată suprafața inclusiv pe margini cu ajutorul mâinilor umede sau a unei linguri, cum va este mai ușor. Se intind merele călite, apoi amestecul de oua cu mascarpone.
Deasupra puteți pune ce fructe doriți. Eu am pus felii subțiri de para, cireșe congelate (din acestea am avut acum) și câteva migdale.
Se bagă la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenește puțin deasupra.
O mega bunătate! Am savurat pe deplin câte o felie toți trei.
Sper sa încercați reteta.
* forma mea are in jur de 23 de cm.
Pofta buna!
Am făcut azi această tartă si a ieșit super! Un adevărat succes! Noi fiind cu alergie la gluten am folosit faină de orez pentru tapetat tava. Mulțumim pentru rețetă!