Daca tot i-am descoperit si sunt mega incantata de acesti fulgi, sa ii si folosesc.
Combinatia pe care v-o propun este aromata si parfumata…parca desprinsa dintr-o poveste de iarna.

INGREDIENTE

250 ml lapte
4 linguri potrivite fulgi de orez
2 lingurite de unt
2 linguri zeama de mandarina
3 mere mici
3 linguri nuca pisata
1/2 lingurita de scortisoara

 

MOD DE PREPARARE

Am pus laptele la fiert iar cand a inceput sa dea in clocot, am adaugat fulgii de orez, o lingurita de unt, am amestecat, am oprit focul si am lasat vasul acoperit pentru 15 minute.

Intre timp am razuit merele decojite si le-am pus intr-o tigaie cu restul de unt, cu zeama de mandarina si scortisoara.
Le-am lasat cu capacul pus la inabusit.
Ele isi vor lasa zeama.

Le amestecam din cand in cand pana se evapora zeama.
Le amestecam apoi cu nucile.

Punem intr-o forma jumatate din orez, nivelam, apoi punem toata compozitia de mere pe toata suprafata orezului.

Apoi peste mere uniformizam restul de orez.

Bagam la cuptor 20 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Rezultatul…va las pe voi sa il descoperiti.

Pofta buna!