INGREDIENTE (5-6 portii)
6 cartofi fierți (potriviți și roșii de preferat)
6 oua mari foarte mari (in imagine sunt 5, dar ar mai trebuit unul)
1 ardei capia (al meu a fost congelat)
3 fire de ceapa verde
2 linguri mari de brânza de casa sau ricotta/branza de vaci (găsiți reteta pe site – brânza de casa cu iaurt)
6 cuburi de spanac congelat
pătrunjel și mărar
piper proaspăt măcinat
MOD DE PREPARARE
Dezghețăm spanacul in apa fierbinte, îl scurgem bine și îl tocam. Tăiem cartofii in cuburi sau cum dorim. Tocam și restul ingredientelor.
Ungem cu unt un vas termorezistent destul de încăpător, așezăm cartofii, apoi presaram ardeiul, spanacul, ceapa și amestecam doar cât sa combine toate, punem și brânza, apoi turnam peste tot ouăle bătute (cu furculița) și amestecate cu verdeata tocata marunt. Asezonam cu piper.
Băgăm la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30-40 de minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie ( pana când ouăle sunt complet coagulate)
Foarte bun!
Pofta buna!