INGREDIENTE (o portie)
½ mar (micut)
30g faina alba de grau sau integrala – sau faina de orez in caz de alergie
1 ou
15g unt topit sau ulei de cocos
unt sau ulei de cocos pentru uns vasul
pudra de vanilie (optional)
MOD DE PREPARARE
Curatam jumatatea de mar si o taiem marunt.
Amestecam faina cu untul topit si oul cu o furculita, apoi adaugam marul taiat cubulete si amestecam astfel incat sa fie bine acoperit de aluat. Adaugam si pudra de vanilie.
Punem compozitia intr-un vas ceramic micut uns cu unt si coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumeneste putin.
Ramane usor umeda in interior de la mar dar se poate taia bucatele. Iese o budinca foarte micuta, daca doriti mai mult trebuie sa dublati cantitatile. Eu nu am pus indulcitor pentru ca nu am considerat necesar.
O gustare delicioasa! Pofta buna!
*vasul ramekin folosit are 11cm diametrul cu 5cm inaltime
Savurata de pitic, multumim! Eu am facut portie dubla dar cu un ou si 45 g faina. Ff bune!
De la ce varsta se poate oferi acest preparat?
dvs decideti!
Buna ziua, faina de grau poate fi inlocuita si cu alt tip de faina? As vrea sa fac pt cineva alergic la grau. Mulțumesc frumos!
cred ca merge cu faina de ovaz sau de orez aceasta reteta. Altfel puteti alege altceva dintre retetele fara gluten https://flaveur.ro/category/retete-fara-gluten/