INGREDIENTE

1 vânata
2 rosii mari
1 zucchini verde
1 zucchini galben

Pentru sosul de rosii, avem nevoie de:

1 cana (150 ml) bulion de casa
4 căței de usturoi
1 ceapa
2 linguri ulei de măsline
condimente după gust (eu am folosit un mix de ierburi de Provence)

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim sosul.

Intr-o tigaie punem 1 lingura ulei și putina apa, inabusim ceapa si usturoiul pisat, pana se înmoaie puțin. După care adăugăm bulionul și lasam sa fiarbă câteva minute. Puteți înlocui bulionul cu un sos de rosii proaspete.

Spălam și tăiem legumele rondele.

Ungem un vas rotund cu ulei de măsline, aranjam legumele una lângă alta (după cum se vede și in poza), alternându-le. Adăugăm sosul de rosii peste și bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru minim 45 minute. Verificați când s-au înmuiat legumele, este gata!

Pofta mare!