INGREDIENTE
175g faina alba de grau
160g unt moale (la temperatura camerei) – am folosit cu 65% grasime
*zahar optional sau in functie de preferinte- eu am pus o lingura
50g carob (biscuitii vor iesi gustosi daca se va folosi un carob de calitate. Eu folosesc un carob bio. Este diferenta foarte mare de gust, de valoare nutritionala si de culoare intre un carob de calitate si unul de slaba calitate care este foarte ieftin)
½ lingurita praf de copt bio
2 linguri susan alb sau maro + 1 lingura pentru presarat
MOD DE PREPARARE
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, carobul si cele 2 linguri de susan.
Frecam untul moale cu zaharul folosind o lingura de lemn pana obtinem o crema.
Apoi incepem si integram amestecul de faina, cate o lingura, amestecand dupa fiecare.
Lasam lingura de lemn si framantam cu mana.
Vom obtine un aluat moale, modelabil si nelipicios.
Punem aluatul pe o folie de plastic, ii dam forma unui baton de salam si presaram susan.
Invelim bine batonul in folie de plastic si bagam la frigider pentru minimum o ora. Este acelasi procedeu ca la BISCUITII CU MASLINE SI CASCAVAL.
Putem lasam si peste noapte aluatul la frigider.
Scoatem aluatul de la frigider si taiem felii de aproximativ 1cm. Daca ii vom taia mai subtiri vor iesi mai tari.
Punem biscuitii in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute.
Au iesit deliciosi si foarte fragezi.
Pofta buna!
Buna ziua. Se pot pune si stafide ? Multumesc
cred ca da
Bună ziua! Cat timp sunt valabili și cum se păstrează?
pana la 4 zile as spune, intr-o cosoleta la temperatura camerei.