INGREDIENTE
250g dovleac placintar
80g migdale macinate fin
3 oua
2 lingurite rase praf de copt bio
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
100g faina alba de grau
1 lingurita scortisoara
Fulgi de migdale (optional)
MOD DE PREPARARE
Curatam dovleacul, il taiem cubulete si il gatim la abur apoi il pasam cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin.
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa si zaharul s-a topit. Adaugam pe rand piureul de dovleac, migdalele, scortisoara si faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare.
Punem compozitia intr-o forma de chec, presaram fulgi de migdale si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25-30 minute.
Cand este gata, il lasam sa se raceasca in forma, apoi il putem scoate si il putem felia.
Iese nemaipomenit de pufos si gustos! Pofta mare!