INGREDIENTE

350g carne de vita (am folosit carne tocata bio, dar puteti folosi si o bucata de carne pe care o tocati dvs)
1 ceapa rosie mica
250g dovlecel
3 linguri pline faina alba de grau
1 ou
O lingurita pratrunjel uscat, piper
Ulei de masline pentru modelat

MOD DE PREPARARE

Curatam dovlecelul si il taiem cubulete. La fel procedam si cu ceapa.

Punem in maruntitorul electric carnea, dovlecelul, ceapa, oul, patrunjelul, piperul si mixam pana obtinem o pasta. Desi am avut carne tocata, am preferat sa o fac pasta cu procedez la toate chiftelutele cu carne pentru ca asa ies mai moi.

Pasta rezultata am amestecat-o bine cu faina.

Ne ungem mainile cu ulei si incepem sa modelam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 45 de minute.

Daca nu aveti maruntitor atunci carnea tocata o amestecati cu dovlecelul dat pe razatoarea mica si putin scurs si cu ceapa tocata marunt cu cutitul.

Chiftelutele au iesit super moi si am servit cu CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR. Pofta mare!
*Au iesit multe chiftelute si am pastrat pentru 2 zile iar restul a mers la congelator in pungute. Cand va fi nevoie, le voi decongela in cuptor la 150 grade C.