Împreună cu Curcanul de la Țară, vă invit începând de azi să gătim rețete savuroase cu carne de curcan, gustoasă și crescută responsabil!
Consumul de carne de curcan are nenumărate beneficii, provenind în principal dintr-un aport crescut de proteine și puține calorii și totodată dintr-un conținut scăzut de grăsimi saturate. Carnea de curcan are de asemenea un conținut scăzut de colesterol și este o adevărată mină de vitamine și minerale. Conține în plus un concentrat de oligoelemente și este bogată în fier hem (fier de origine animală) cu o absorbție mai bună față de a fierului provenit din alte surse.
Vă propun o primă rețetă, ușor de preparat și desigur super gustoasă, de curcan cu ciuperci și sos de roșii cu smântână, care va fi în mod garantat primită cu încântare de toată familia!
Carnea de la Curcanul de la Țară provine de la pasări crescute NU industrial, adică având acces în aer liber și fiind hrănite cu porumb, grâu, floarea soarelui, verdeață, legume și fructe.
Vă recomand cu drag produsele Curcanul de la Țară și neapărat să încercați aceasta rețetă!
INGREDIENTE (4 porții)
1 pulpă de curcan dezosată de la Curcanul de la Țară
1 ceapă
5 căței usturoi
500g ciuperci Champignon
200g smântână (am folosit cu 12% grăsime)
300mL roșii pasate
1 lingură făină albă de grâu
2 legături mărar
2 linguri ulei de măsline
MOD DE PREPARARE
Tăiem carnea bucăți și o fierbem timp de 40 de minute.
Ciupercile le curățăm și le îndepărtăm codițele. Dacă sunt prea mari le tăiem în două. Ciupercile folosite de mine au fost micuțe și le-am lăsat întregi, fără să pun codițele.
Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt sau le mărunțim la robot.
Într-o cratiță punem uleiul de măsline, ceapa, usturoiul și jumătate polonic din apa în care a fiert carnea.
Lăsăm pentru 3 minute apoi adăugăm ciupercile și mai completam cu un polonic de zeama.
Lăsăm să fiarba pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp amestecăm făina cu smântâna.
După cele 20 de minute turnăm sucul de roșii și amestecăm. Apoi smântâna și amestecăm iar bine și rapid adăugăm cu bucațile de carne fiartă.
Lăsăm pe foc aproximativ 5 minute amestecând des. La sfârșit punem mărarul tocat.
Merge de minune cu o mămăliguță sau un orez fiert.
Super delicios!
Poftă mare!
Micro-ferma “Curcanul de la Țară” a luat naștere în anul 2014 din dorința de a produce carne autohtonă si de calitate superioară.
Prin urmare s-a optat pentru o rasă de curcan de carne, Hybrid Converter, de culoare albă, care se aclimatizează ușor anotimpurilor din România.
Din respect și responsabilitate pentru clienți, sunt efectuate regulat analize sanitar veterinare a produselor oferite în laboratoarele de specialitate din România. În deplină transparență, sunt disponbile pe site documentele ce atesta că produsele Curcanul de la Țară pot fi consumate fară grijă.
Curcanii de rasă grea sunt o specie hibrid care au un spor de creștere ridicat, însă pentru o bună creștere a acestora și pentru utilizarea a cât mai puține tratamente, sunt anumite condiții speciale de creștere. precum bio-securitate (igienă), caldură, lumină, adăpost ferit de curenții de aer, etc, întrunite întocmai în micro-ferma “Curcanul de la Țară”.
Hrana oferită păsărilor în prima parte a vieții constă în furaje din cereale brute plus un supliment de vitamine și minerale, în a doua jumătate a vieții pasările primind un furaj din cereale brute.
Micro-ferma “Curcanul de la Țară” nu folosește furaje cumpărate din comerț, ci își produce singură toate furajele începând de vârstă de o zi a pasărilor.
Foarte important este și faptul că pasărilor nu li se acordă tratamente regulate sau în mod preventiv!
Sacrificare, ambalare și livrare frigorifică, totul în doar 12 – 24 de ore, pentru a asigura permanent clienților prospețimea dorită!
Pentru anumite rute și locații, livrarea produselor Curcanul de la Țară se face cu autovehicul frigorific.
Pentru clienții din țară, livrarea produselor proaspete se poate face doar sub formă congelată, prin curierii uzuali.