INGREDIENTE

Aluat
300g faina alba de grau
100g unt cu 65% grasime
2 linguri iaurt natur – normal sau grecesc
150mL lapte de vaca 3.5% grasime
5g drojdie uscata
1 ou

Umplutura
mozzarella fresca rasa (cea in zer)

1 ou pentru uns
Susan sau parmezan (optional)

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput punem peste laptele caldut drojdia si o lingura de faina si lasam pentru 5 minute la dospit.
Intr-un bol amestecam faina cu untul pana devine un aluat nisipos, punem iaurtul, oul si drojdia amestecata cu laptele, amestecam bine pana ce aluatul devine omogen (la nevoie mai adaugam putina faina). Lasam aluatul la dospit la loc caldut pentru aproximativ o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Aluatul obtinut il impartim in 6 (in cazul meu doar 5, o biluta mi-a furat-o Maia).

Intindem aluatul si presaram mozzarella rasa peste el (ca in imagine).

Rulam si dam forma unei baghete pe care o punem in tava pe hartie de copt.

Crestam cu un cutit, ungem cu ou iar optional presaram susan sau parmezan.

Lasam la dospit pe hartia de copt pentru inca 15 minute dupa care, bagam la cuptorul preincalzit la 190 grade C, caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30-40 minute sau pana se rumenesc frumos.

Ies pufoase si delicioase!