INGREDIENTE

Aluat
1 ou de gaina
150g branza de vaci sau de casa (am folosit branza de casa, facuta cu iaurt)
200g faina alba de grau (tip 650) si inca 2 linguri de faina, pana cand am obtinut clasicul aluat nelipicios + faina pentru tapetat blatul
1 lingurita praf de copt bio
½ lingurita rasa bicarbonat de sodiu
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
80mL ulei de masline nonextravirgin

Umplutura
200g mure
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 lingurita amidon alimentar din porumb
1 lingura zeama de la lime (sau lamaie)

MOD DE PREPARARE

Am maruntit branza cu mana si am frecat-o cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Am adaugat oul si uleiul si am omogenizat.

Faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu le-am amestecat si le-am cernut peste compozitia de branza (si faina adaugata separat de cele 200g am cernut-o).

Am framantat aluatul cu mainile cateva minute si l-am lasat deoparte cat am facut umplutura. Pentru aceasta am pus murele pe foc intr-un vas impreuna cu zaharul si zeama de la lime si le-am lasat sa fiarba aproximativ 15minute. Am adaugat amidonul si am mai fiert aproximativ 5 minute, amestecand.

Pe blatul tapetat cu faina am intins jumatate din aluat si am decupat forme rotunde cu un pahar (diametrul aproximativ 5cm, dar pot fi si mai mari).

Din a doua jumatate am facut rulouri subtiri cu mana si am pus pe marginea formelor decupate.

Am umplut la final cu reductia de mure am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 20 minute (sau pana cand se rumenesc).
Sunt fragede, cu usoara aroma de branza dulce, combinatie perfecta cu gustul murelor!

Pofta buna!

*au iesit 10 bucati
**reductia de mure poate fi inlocuita cu gemul preferat sau reductie din alte fructe
***cu mai multa rabdare si pricepere, aspectul poate fi unul mai reusit