INGREDIENTE
500g faina alba de grau
100g unt
300ml lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata (7g)
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 ou
3 linguri miere
MOD DE PREPARARE
Puneti untul intr-o craticioara pe aragaz pana se topeste.
Intr-un castron mare, turnati laptele caldut, apoi drojdia si zaharul, amestecati bine pana se divolva zaharul. Adaugati apoi si faina amestecata cu sarea si framantati putin pana incorporati faina.
Adaugati apoi si untul topit si framantati bine pana cand se incorporeaza si untul.
Acoperiti castronul cu un servet si lasati aluatul sa creasca la loc cald pentru 30 de minute.
Ungeti blatul de lucru cu putin ulei si impartit aluatul in 8 parti egale.
Luati fiecare parte si intindeti-o in forma dreptunghiulara (lungimea aproximativ 30cm).
Rulati apoi aluatul de 2-3 ori, sa nu iasa nici prea subtiri batoanele.
Batoanele formate le puneti in tava pe hartie de copt, cu 2 cm spatiu intre ele.
Lasati batoanele sa se odihneasca 15 minute.
Ungeti batoanele cu ou batut si presarati mac.
Bagati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pana se rumenesc frumos, aproximativ 30 de minute. Tava am pus-o pe nivelul 1 de jos al cuptorului electric.
Amestecati mierea cu putina apa si ungeti batoanele dupa ce s-au racit putin.
Pofta buna!
Oare mai sunt bune si a doua zi?
Buna ziua, daca folosesc drojdie proaspăta ce cantitate ar fi necesară ?
cam 25g
sunt foarte bune si a doua zi. Eu chiar le-am lasat neacoperite si erau la fel de moi 🙂
Batoanele sunt de vis!!!!
Mamici, a incercat cineva fara zahar? Multumesc
Mamicile au testat si fara zahar si ies ok 🙂
Suuuper! Multumesc
cu drag! 🙂
Celebrele batoane cred că le-am făcut de 10 ori până acuma atat simple cât și cu gem, Nutella, brânză și nu ne săturam de ele… Mulțumesc de rețetă.
La 15 luni sunt ok mierea si drojdia? Daca nu, se pot inlocui? Multumesc!
sunt ok
Oul cand se adauga?
Ungeti batoanele cu ou batut si presarati mac.
Pot sa inlocuiesc untul cu… altceva(ar merge untura) si laptele cu lapte vegetal?Avem aplv.
daca inlocuiti untul cu ulei, va avea alt gust automat, iar cu unt ies foarte gustoase, este un ingredient important. La fel si laptele, nu stiu cum ies cu lapte vegetal si vor avea alt gust. Deci se schimba reteta radical iar rezultatul nu-l cunosc.
Pot sa le fac fara miere ?
sigur ca da.