INGREDIENTE

500g faina alba de grau
100g unt
300ml lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata (7g)
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 ou
3 linguri miere

 

MOD DE PREPARARE

Puneti untul intr-o craticioara pe aragaz pana se topeste.

Intr-un castron mare, turnati laptele caldut, apoi drojdia si zaharul, amestecati bine pana se divolva zaharul. Adaugati apoi si faina amestecata cu sarea si framantati putin pana incorporati faina.

Adaugati apoi si untul topit si framantati bine pana cand se incorporeaza si untul.

Acoperiti castronul cu un servet si lasati aluatul sa creasca la loc cald pentru 30 de minute.

Ungeti blatul de lucru cu putin ulei si impartit aluatul in 8 parti egale.

batoane-cu-mac-1

Luati fiecare parte si intindeti-o in forma dreptunghiulara (lungimea aproximativ 30cm).

Rulati apoi aluatul de 2-3 ori, sa nu iasa nici prea subtiri batoanele.

batoane-cu-mac-2

Batoanele formate le puneti in tava pe hartie de copt, cu 2 cm spatiu intre ele.

Lasati batoanele sa se odihneasca 15 minute.

Ungeti batoanele cu ou batut si presarati mac.

batoane-cu-mac-3

Bagati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pana se rumenesc frumos, aproximativ 30 de minute. Tava am pus-o pe nivelul 1 de jos al cuptorului electric.

Amestecati mierea cu putina apa si ungeti batoanele dupa ce s-au racit putin.

Pofta buna!

batoane-cu-mac-4

batoane-cu-mac-5