INGREDIENTE

1 lingura seminte de in
3 linguri apa
70g faina de porumb
50g faina de hrisca
130g faina de grau integrala
O lingura sirop de artar (optional)
1 lingurita praf de copt bio
1 lingurita scortisoara
50mL ulei de masline nonextravirgin sau de cocos
Sucul de la o portocala marime potrivita

MOD DE PREPARARE

Punem semintele de in in cele 3 linguri de apa si lasam la hidratat 30 de minute pana ce compozitia devine groasa.

Amestecam ingredientele uscate, facem un put si turnam semintele de in (nescurse) si restul ingredientelor. Framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Lasam aluatul in repaus la temperatura camerei pentru o ora.

Intindem aluatul cu o grosime de 0.5cm si decupam forme.

Punem formele in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 15 minute sau pana incep sa se rumeneasca putin si deasupra.

Cu cat ii lasati mai mult la cuptor cu atat vor fi mai crocanti.

Pofta buna!