INGREDIENTE
200 g branza de capra nesarata
100 g unt topit cu 65% grasime
10 lingurite iaurt grecesc
5 lingurite suc de portocala
350 g faina alba de grau tip 000
1 ou
1 lingurita praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Am topit untul si l-am lasat la racit. Am zdrobit cu furculita branza de capra (este foarte untoasa si nu mergea data pe razatoare) si am adaugat celelalte ingrediente: oul, iaurtul, zeama de portocale, faina in care am incorporat praful de copt si untul topit.
Am inceput initial cu 300 g faina si aluatul a mai cerut, asa ca am mai adaugat cate putin. Am framantat bine pana nu a mai fost lipicios si l-am putut intinde cu sucitorul. Se mai adauga faina daca e necesar, dar strict cat sa se poata intinda bine.
Am intins o foaie nu foarte subtire pentru ca am vrut sa fie mai pufosi, dar nu mai groasa de 1 cm, am taiat biscuitii cu diferite forme.
Am dat la copt pe hartie de copt la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pana s-au rumenit, aproximativ 25 minute.
Au iesit pufosi si fragezi!
Pofta buna!
Se poate înlocui cu altceva sucul de portocale?sau fara suc ies?
cred ca merge si cu apa sau lapte dar vor avea alt gust.