INGREDIENTE

1 ou
O mana alune de padure macinate – sau nuci/migdale
½ papaya (ca lungime, cat palma)
1 lingurita sirop de artar (sau alt indulcitor)- optional
5 linguri lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
2 linguri ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos
5 linguri faina alba de grau (tip 650 am folosit) – sau tip 000
½ lingurita praf de copt bio

 

MOD DE PREPARARE

Am taiat jumatatea de papaya in cubulete mici si m-am apucat de compozitie: am batut oul si l-am amestecat cu siropul de artar, laptele, uleiul, amestecandu-le bine.

Am incorporat si cubuletele de papaya, alunele, apoi faina amestecata cu praful de copt si am turnat in forme (am ales forme de hartie de data aceasta).

Le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand s-au rumenit deasupra, aprox 30 de minute.

Pofta buna!

*Textura brioselor este usor umeda!