INGREDIENTE
3 oua
40 mL ulei de cocos
5 lingurite faina de roscove
40 g faina de cocos
1 lingura zahar brut (optional)
1/2 lingurita praf de copt bio
2 linguri lapte de cocos din fulgi de cocos
Pudra de vanilie
150 g Mascarpone
1 lingura sirop de artar (optional)
3 feliute de portocale
Frunze de lamaita pentru decor
MOD DE PREPARARE
Am dizolvat faina de roscove in uleiul de cocos si am lasat deoparte.
Am mixat ouale cu laptele, vanilia si zaharul foarte bine si apoi am amestecat cu prima compozitie.
Peste amestecul obtinut am adaugat cate putina faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat bine. Am pus in forme de hartie viitoarele briose si am introdus la 200 grade Celsius in cuptorul preincalzit pana au trecut testul scobitorii…
Dupa ce s-au racit se face o crema din Mascarpone, sirop de artar si portocala taiata marunt si se pune deasupra brioselor.
Am decorat cu frunzulite de lamaita!
Pofta buna!
Alte precizari
*Se poate folosi si lapte de vaca
**In locul fainii de roscove se poate pune carob
***Din aceasta cantitate au iesit 5 briose.