INGREDIENTE
100g fulgi de cocos
600ml apa
MOD DE PREPARARE
Am fiert apa. Jumatate din ea am turnat-o peste fulgii de cocos si am acoperit vasul pentru cel putin 15 minute, dupa care am blenduit aproximativ 2 minute si am scurs bine lichidul.
Restul de apa, care era inca fierbinte, am turnat-o peste fulgii de cocos si iar am blenduit. Am strecurat foarte bine, de data aceasta, si am amestecat cu lichidul ramas din prima tura.
Rezultatul este laptele de cocos, foarte aromat si sanatos, foarte usor de preparat in casa!
Fulgii se pot refolosi in alte preparate.
Acestui lapte i se pot adauga si arome, dupa preferinte (pudra vanilie, scortisoara) sau indulcitori.
Se poate folosi cu cereale sau pseudocereale, in deserturi.
Pofta buna!
Foarte bun laptele !
În acest lapte se pot fierbe cereale/ pseudocereale?
daca fierbeti laptele vegetal isi pierde proprietatile.
Cat rezista la frigider? Multumim de reteta!
2-3 zile max
Ce tipuri de fulgi de cocos putem folosi ? Îmi poți recomanda o marca? Eu am luat chipsuri de cocos.Pot face lapte și ei? Mersi mult
orice marca este ok atata timp cat contine doar fulgi de cocos. Nu stiu cum sunt chipsurile.
Cel mai bun lapte pe care l-am facut. Foarte cremos, nu se mai satura fiica mea 🙂 Am facut apoi si cu migdale crude, urmand pasii din reteta. A iesit la fel de cremos. Multumesc mult!