INGREDIENTE

130g gutui (o gutuie mare)
150g faina de orez (a fost testata si cu faina alba de grau si au iesit ok)
30g migdale macinate ( sau nuci)
1 lingurita praf de copt bio
1 lingurita pudra de vanilie (optional)
2 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
80ml ulei de masline (preferabil de gatit, din turte de masline)
125g iaurt natur

MOD DE PREPARARE

Gutuia curatata o dati pe razatoarea mica sau o tocati marunt la robotul de bucatarie.

Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si pudra de migdale.

In alt bol mixati bine ouale cu zaharul si vanilia. Apoi adaugati uleiul si iaurtul si continuati sa mixati bine. Adaugati si gutuia rasa si amestecati cu o lingura.

Incorporati si bolul cu faina, amestecand usor cu lingura, nu insistati prea mult, doar cat sa incorporati bine faina.

Umpleti forme de briose cu bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pentru aproximativ 20-25 minute sau pana trec testul cu scobitoarea.

Pofta buna!