INGREDIENTE
2 oua
85 g sfecla roșie cruda (curățata de coaja)
1 banana bine coaptă (140 g – fără coaja)
5 linguri ulei de masline
10 linguri lapte de vaca 3.5% grasime
150 g făina alba de grau tip 000
1 lingura cu vârf de carob
1 lingura sirop de artar (opțional)
1 lingurița cu vârf de praf de copt BIO
1/2 lingurița bicarbonat de sodiu (2-3 grame) stins cu zeama de lămâie
MOD DE PREPARARE
Am dat sfecla roșie pe răzătoarea mică și am stors-o de zeama.
Am bătut ouăle cu telul pana s-au umflat puțin, apoi am pus uleiul, laptele, banana pisata cu furculița și am amestecat. Am incorporat apoi făina cu praful de copt și bicarbonatul stins, carobul și ultima data am pus sfecla roșie data.
Am amestecat bine și am pus compozitia in tava de brioșe (fiecare forma unsa cu unt in prealabil).
Am băgat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana au trecut testul scobitorii, aproximativ 30 de minute.
Au ieșit 7 brioșe pufoase, moi și delicioase.
Se aseamănă la textura cu Prăjitura cu dulceața și carob.
Pofta buna!