Cum al meu copil a trecut demult de etapa piureurilor, am hotarat sa incerc la aparatul Nutribaby (+) de la Babymoov o delicioasa budinca pe care am servit-o la gustare. Aparatul poate fi folosit atat pentru retete simple dar si pentru retete mai complexe, fiind de mare folos si in prepararea multor feluri de mancare si pentru copiii mai mari.

INGREDIENTE

90g faina alba de grau
1 ou
1/3 lingurita praf de copt bio
50mL lapte (vegetal sau de vaca)
½ lingurita carob
1 lingurita zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
unt sau ulei de cocos pentru uns vasul ceramic

MOD DE PREPARARE

Punem oul impreuna cu zaharul in blenderul aparatului Nutribaby (+), selectam functia de mixare a aparatului cu viteza 1 si mixam pentru 5 secunde. Adaugam laptele si mai mixam 5 secunde. Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si mixam tot 5 secunde, de data aceasta pe viteza 2.


Turnam compozitia intr-un vas micut ceramic cu diametrul de maxim 10 cm si pastram o lingura de compozitie pe care o punem intr-un castronel si o amestecam cu carobul. Cu ajutorul unei lingurite formam cerculete deasupra compozitiei natur din vas.

Diametrul vasului nu trebuie sa fie mai mare de 10cm pentru a nu acoperi toate gaurelele tavitei aparatului. Acoperim vasul cu capac, daca nu avem capac atunci vom acoperi cu hartie de copt.
Punem vasul in aparatul de gatit la abur pe nivelul unul, montand si suportul de la nivelul 2 insa fara tavita, apoi punem capacul aparatului.

Selectam functia de gatire la abur pentru 30 de minute. Dupa cele 30 de minute verificam budinca cu scobitoarea. Scobitoarea trebuie sa iasa uscata. Budinca trebuie sa fie acoperita pe toata durata gatirii cu capac sau cu hartie de copt, in caz contrar va iesi umeda.

A iesit pufoasa si delicioasa!

Pofta buna!

*vasul folosit a avut 10cm diametrul cu 5cm inaltime