Va propun astazi sa gatim impreuna o reteta noua de budinca de cuscus cu ananas si carob!
Folosim desigur ananas bucati de la Edenia si budinca va iesi una cremoasa si super delicioasa!
Bucatile de ananas Edenia sunt taiate in cubulete de dimensiuni perfecte, gata pentru a fi folosite.
Sunt 100% prospete, provin din soiurile cele mai bune de ananas, de asemenea sunt curatate, spalate, sortate si congelate rapid.
INGREDIENTE (2 portii)
2/3 pahar apa (am masurat cu un pahar de 270mL) – se poate inlocui si cu lapte vegetal la alegere
1/3 pahar cuscus din grau dur
200g ananas bucati de la Edenia
1 ou
1 lingura carob
1 lingura fulgi de cocos
Ulei de cocos pentru uns vasul
MOD DE PREPARARE
Punem apa la fiert intr-o craticioara, iar, in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam cuscusul, oprim focul si acoperim vasul. Lasam cuscusul sa se umfle aproximativ 15 minute.
Ananasul il lasam sa se dezghete aproximativ 2 ore la temperatura camerei si il pasam cu blenderul vertical impreuna cu carobul pana obtinem un piure.
Amestecam cuscusul cu ananasul, oul si fulgii de cocos.
Ungem cu ulei de cocos 2 vase mici ramekin sau unul mai mare si repartizam compozitia.
Bagam in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 40 de minute.
O budinca delicioasa si cremoasa care se mananca cu lingurita!
Budinca poate fi pastrata la frigider pana la 3 zile si poate fi reincalzita la cuptor.
Pofta mare!
Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.
Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.
Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!
Va invit sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!
În loc uleiul de cocos se poate folosi unt pt uns vasul? Mulțumesc
da