Vă invit să descoperim începând de astăzi minunatul univers al produselor de bucătărie Gastrotech!

Vă propun să gătim, împreună cu Gastrotech, rețete noi savuroase și sănătoase, dar simplu și rapid de preparat, cu care să îi încântăm și pe cei mai mici dar și pe cei mai mari!

Astăzi am pregătit o astfel de rețetă de budincă de iaurt grecesc cu griș și prune, pe care sper ca o veți găti cât mai rapid, pentru că va fi cu siguranță foarte bine primită!

Am folosit pentru gătire unul din vasele termorezistente de la Gastrotech, pe care vi le recomand cu drag pentru că sunt de calitate și au preturi excelente, si în care budinca iese super delicioasă!

Iar pentru servire puteți alege din colecția vasta și impresionantă de veselă pe care Gastrotech ne-o pune la dispoziție!
Eu am optat pentru o farfurie întinsă din porțelan Bauscher, din linia Smart Coast, pentru combinația sa de decor și glazuri colorate ce aduce varietate magică la masă!

INGREDIENTE (4 porții)
2 ouă
2 x iaurt grecesc 10% grăsime (300g)
300mL lapte de vacă 3.5% grăsime
100g griș
10 prune
100g nuci măcinate (sau migdale / alune de pădure / caju)
O lingura zahăr sau sirop de arțar (opțional și numai pentru 1 an+)
Unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE
Într-un bol amestecăm cu telul ouăle, iaurtul, laptele, grișul și nucile măcinate, până obtinem o compoziție omogenă.
Ungem cu unt vasul termorezistent de la Gastrotech și punem compoziția.
Deasupra repartizăm prunele tăiate în 4 sau cubulețe mai mici în funcție de preferințe.


Băgăm vasul în cuptor, setăm 180 grade C căldura sus-jos fără ventilație și lăsăm pentru 50 de minute, până se rumenește bine deasupra.

Iese o budincă absolut delicioasă care se servește cu lingurița pentru că stratul de deasupra rămâne mai moale.
Poate fi păstrată în frigider și consumată în termen de 3 zile. Se servește atât rece, cât și la temperatura camerei sau reîncălzită la cuptor.
Poftă mare!

Gastrotech este un brand care există pe piață încă din anul 2002 și care este leader pe piață în momentul de față în vânzarea de veselă, pahare, tacâmuri sau vase de gătit.
Gastrotech.ro este un magazin online cu produse de bucătărie pentru uz profesional sau personal, cu o oferta extrem de variată pentru accesorii și ustensile pentru bucătărie, veselă, servire și bar.
Promoțiile sunt unele avantajoase, iar livrarea este rapidă și din stoc!

Vas termorezistent dreptunghiular 1,6L Simax
Vasul din sticlă termorezistentă este elegant și dispune de o excelentă rezistență la caldură și la elemente chimice.
Vasul termorezistent este fabricat din sticlă borosilicat, rezistentă la socuri termice și mecanice. Rezistența la temperaturi este de -40 grade Celsius în congelator și de 300 grade Celsius în cuptor.
Vasul are lungimea de 21.0 cm și înălțimea de 5.5 cm.
Este ușor de curătat în mașina de spălat vase, iar sticla este potrivită preparării în condiții igienice a mâncării.

Farfurie întinsa, linia Smart Coast
Noile linii, compuse inteligent, din colecția Bauscher Smart sunt ideale pentru prezentarea și servirea preparatelor contemporane.
Porțelanul Bauscher este un produs premium fabricat în Germania de o echipa profesională cu experiență, pasionat pentru sentimentul tradiției și sentimentul pentru tendințe noi cu cea mai modernă tehnologie din Europa.
Fie că este vorba de bucătărie tradițională sau modernă, de gama medie sau de înaltă calitate, Bauscher oferă mereu clienților calitate, durabilitate și continuitate.
Farfuria are diametrul de 17.0 cm, înălțimea de 1.8 cm și o greutate de 235g per bucată.
Se poate curăța în mașina de spălat vase!

Vă invit cu drag să descoperiți și să alegeți dintre produsele Gastrotech de calitate premium, cu design excepțional, funcționale și durabile, disponibile atât pentru uz profesional cât și pentru birou sau pentru locuință!
La Gastrotech veți găsi tot ce aveți nevoie în bucătărie, fie pentru restaurant, fie pentru casă!