Va invit cu drag sa gatim impreuna pentru diseara o reteta noua de conopida gratinata cu mei si rosii!
O reteta simplu de preparat pentru o cina perfecta!
Va recomand sa folositi conopida de la Edenia pentru ca se gateste foarte rapid si fara pierderi, de asemenea pentru ca nu are conservanti si aditivi.
Fiecare bucata de conopida congelata Edenia isi pastreaza forma si continutul foarte ridicat de vitamina C.

INGREDIENTE
450g conopida de la Edenia
100g mei
400g rosii (am folosit rosii pasate la conserva dar se pot inlocui si cu rosii proaspete blenduite)
150g cascaval ras (sau mozzarella fresca / cas pentru bebelusii mai mici de 1 an)

MOD DE PREPARARE
Fierbem conopida timp de 8 minute din momentul in care apa da in clocot.
Meiul, lasat la inmuiat pentru 6 ore, il clatim si il fierbem in aproximativ 2 pahare de apa (520mL) pana absoarbe toata apa si infloreste.
Cand este gata, mai lasam craticioara acoperita pentru 10 minute.

Amestecam meiul cu rosiile pasate si jumatate din cantitatea de cascaval ras.
Punem buchetele de conopida intr-un vas ceramic sau yena de marime medie si le acoperim cu meiul. Deasupra presaram cascavalul ras ramas.

Bagam vasul in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 25 de minute.
In ultimele 5 minute mutam pe functia cu ventilatie pentru a rumeni cascavalul.

Gata o cina delicioasa!
O pastram in frigider si o consumam in maximum 3 zile. Poate fi reincalzita in cuptor.
Pofta mare!

Conopida Edenia este congelata rapid dupa colectare, astfel ca isi pastreaza foarte bine culoarea si gustul dulce.
Nu are nevoie de decongelare inainte de gatire!
Toate legumele Edenia sunt congelate de fapt la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.
Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!