INGREDIENTE
3 oua
150 g cascaval
½ cana faina alba de grau
4 linguri gris
6 linguri ulei de masline
½ zucchini / dovlecel
1 ardei gras rosu
10 masline desarate (fara samburi)
2 linguri porumb dulce
1 ceapa mica verde
patrunjel sau marar
MOD DE PREPARARE
Se curata zucchini de coaja, se da pe razatoarea mare, dupa care se stoarce de zeama si se pune intr-un castron mai mare.
Peste zucchini ras se adauga cascavalul dat pe razatoarea mica, ceapa, maslinele, ardeiul rosu, patrunjelul tocate marunt si se amesteca bine.
Se adauga apoi galbenusurile, uleiul, grisul si faina si se omogenizeaza bine compozitia.
Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia rezultata mai sus, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula.
Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit (180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie) pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos. Este la fel de bun, atat cald, cat si rece..