Sau chifle de casa pline cu branzeturi, super pufoase si foaaarte delicioase.
Nu ne mai saturam de ele.
De ce aveti nevoie:
INGREDIENTE
350 g faina
15 g drojdie proaspata
150 ml lapte 3.5% grasime
3 linguri ulei de masline
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 galbenus + 1 lingurita lapte + 1 lingurita ulei de masline
2 linguri masline fara samburi taiate marunt
200 g mozzarella
100 g branza maasdam ( sau cascaval, cheddar etc)
MOD DE PREPARARE
Am incalzit laptele.
Am cernut faina.
2 linguri de lapte si 2 de faina le-am amestecat cu drojdia si zaharul.
Am lasat maiaua 10 minute la crescut.
Apoi am turnat totul peste faina si am amestecat alternand cu uleiul si laptele.
Am pudrat aluatul cu faina si l-am lasat 60 minute la crescut la loc calduros, ferit de curent.
Am maruntit mic, mic branzeturile .
Cand a trecut ora, am impartit aluatul in 6 si am amestecat fiecare bucata cu branzeturi si masline, framantand si tasand in palme, pana am format o bila ca o chifla.
Atentia branzeturile mai cad, asa ca mai adanciti cu degetul in aluat, mai indesati branza, acoperiti cu aluat, si tot asa.
Cele 6 bile le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu amestecul de galbenus, lapte si ulei.
Le-am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie (preincalzit), pana s-au rumenit frumos, aproximativ 25 de minute.
Sunt delicioase.
Merg simple sau cu sos de rosii, cu iaurt, cu sos de urturoi, alaturi de salate sau mancaruri cu sos.
Pofta buna!