INGREDIENTE

150 mL lapte aprox
1 galbenus
3.5 linguri de faina
60 g branzica de casa sau de vaci
3 lingurite de mascarpone
2 lingurite sirop de artar (optional)
10-12 visine si 5-6 afine
putin unt pentru uns (10 g aprox)

 

MOD DE PREPARARE

Se realizeaza compozitia de clatite ( blatul): galbenusul batut bine cu lapte si faina pusa in ploaie ( eu am facut 3 clatite dar am folosit doar 2).

Coacem clatitele in tigaie unsa cu unt la foc mic, pe ambele parti pana se rumenesc.

Branzicile se amesteca cu siropul si fructele blenduite.

Puneti o clatita si ungeti cu 90% din compozitia de branza. Puneti urmatoarea clatita, si ungeti cu restul de crema si decorati cu piureul de fructe.

Pofta buna!

PS: se pot utiliza si alte fructe, si mascarpone poate fi inlocuit cu branzica de casa