INGREDIENTE – taitei 1 portie ( se pot folosi pe post de paste)

25 g faina de orez
25 g faina alba
25 ml apa la temperatura camerei
1 lingurita ulei de masline extravirgin

 

MOD DE PREARARE

Amestecati energic cele 2 tipuri de faina si uleiul (cu mana, nu cu lingura), apoi turnati putin cate putin apa framantand intens timp de 15 minute.

Eu am facut acest lucru pe tocator de lemn.
Dupa 15 minute lasati compozitia pe tocator si acoperiti cu un vas de sticla pret de 35-45 minute.

Dupa acest timp turnati putina faina pentru a intinde o foaie foarte subtire, a o rula si a o taia mai subtire sau mai gros ( taitei sau paste).

Presarati putina faina pe franjurile rezultate si lasati la uscat minim 1 ora.
Taiteii ii puteti face integral din faina alba sau cu faina integrala sau cum preferati. Eu am facut inclusiv combinati cu o lingurita de faina de hrisca si ies foarte gustosi.

Ii putet tine intr-o cutie metalica 48h la frigider, dar si ma simplu ii puteti tine la congelator.

Ii puteti gati cu sos rosu, in ciorba sau ca desert.