INGREDIENTE

350g dovlecei
200g cartofi (cantariti fara coaja)
70g pesmet
50g parmezan ras (cred ca se poate si cu cascaval ras)
1 ou
Putin busuioc, patrunjel, piper (optional)
Susan pentru tavalit chiftelutele (optional)
Ulei de masline pentru modelat chiftelutele

MOD DE PREPARARE

Taiem extremitatile la dovlecei si ii taiem cubulete fara sa-I curatam de coaja. Cartofii ii taiem cubulete. Gatim si dovleceii si cartofii la abur pentru 20 de minute.

Cand sunt gata, pasam cartofii cu furculita. Dovleceii ii punem in strecuratoarea sita si ii presam astfel incat sa iasa apa din ei. Practic pe ei ii facem piure acolo in sita. Dupa ce i-am presat, ii mai lasam in sita la scurs pentru 10 minute.

Intr-un vas amestecam bine dovleceii cu cartofii, pesmetul, parmezanul, oul, condimentele si lasam compozitia in repaus pentru 10 minute sa se umfle pesmetul.

Ne ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le tavalim prin susan si le punem in tava pe hartie de copt.

Bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 15 minute apoi mutam pe functia cu ventilatie sa se rumeneasca putin pentru inca 15 minute.

Sunt super gustoase iar Ovi a mancat foarte bine :D.

Pofta mare!