INGREDIENTE
Aluat
1 cana apa
1 cana ulei de masline pentru gatit
1 cana faina alba de grau
4 oua mari

Crema
1l lapte de vaca 3.5% grasime
o lingurita pudra de vanilie
4 oua
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
5 linguri faina alba de grau
Unt cat o nuca

MOD DE PREPARARE

Am pus la fiert apa cu uleiul. Cand au dat in clocot, am luat de pe foc si am adaugat faina, amestecand cu telul para.

Cand s-a racit, am adaugat pe rand, cate un ou, omogenizand foarte bine pe fiecare.

Separat am pus laptele pe foc, am adaugat zaharul si pudra de vanilie, ouale, pe rand, amestecand continuu, apoi untul, iar la final, faina.

Am continuat sa amestec cateva minute pana s-a ingrosat. Crema o folosim rece.

Am pus compozitia in tava, cu ajutorul unui pos pentru ornat, pe hartie de copt, am bagat la cuptorul preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana au inceput sa se umfle si sa devina aurii. Nu deschidem cuptorul in timpul coacerii.

Cand s-au racit, le-am taiat capacelul si am umplut cu crema.

Au iesit 2 tavi de mini eclere delicioase.