Folosind metoda de gatire de la ciulama, mi s-a parut cel mai corect titlu.
Mi-a placut mult CIULAMAUA DE DOVLECEL si am decis sa fac ceva similar si cu spanacul.
INGREDIENTE – 2 portii
500 g spanac (eu am folosit baby spanac, fiind iarna, dar primavara cel de curte este minunat)
100 ml lapte de vaca 3.5% grasime
2 lingurite de unt
1 ceapa
1 lingura potrivita amidon (sau inlocuiti cu faina de orez sau faina de grau/secara etc)
2 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi
condimente pentru gust
MOD DE PREPARARE
Am spalat bine spanacul si l-am pus cu uleiul, ceapa tocata marunt, usturoiul taiat fin, si 2 linguri de apa intr-o tigaie acoperita.
Am amestecat din cand in cand si atunci cand s-au inmuiat le-am luat din tigaie, lasand zeama formata acolo si scursa bine am tocat marunt, marunt la cutit compozitia.
Puteti pune si in blender, dar va iesi o textura foarte fina.
L-am pus inapoi in tigaie, si la foc mic am turnat laptele amestecat cu amidonul.
In acelasi timp am pus si untul si am amestecat continuu.
S-au legat frumos ingredientele si a rezultat o ciulama delicioasa.
Am servit-o cu mamaliga, dar merge foarte bine si cu un piure de cartofi.
Pofta buna!