Va invit astazi la o delicioasa ciulama mexicana pe care am preparat-o cu amestecul mexican de la Edenia.
Amestecul mexican contine morcovi, mazare, fasole verde, porumb dulce, ardei rosu si ardei verde. Are o textura usor crocanta, fiind un cocktail excelent de culori si gusturi. Fiecare masa gatita cu amestecul mexican este bogata in vitamine, potasiu, fier si este o sursa bogata de fibre.
INGREDIENTE (3-4 portii)
un amestec mexican de 450g de la Edenia
o ceapa rosie tocata marunt
200g smantana
100mL lapte
2 linguri amidon de porumb
patrunjel
4 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Punem ceapa la inabusit cu uleiul si jumatate de pahar de apa. Lasam ceapa la foc mic pana se inmoaie usor, aproximativ 10 minute.
Peste ceapa adaugam amestecul mexican direct congelat si o cana cu apa. Lasam legumele sa fiarba 8 minute din momentul in care apa da in clocot.
Intre timp amestecam cu un tel smantana, laptele si amidonul, pana obtinem o crema fina fara cocoloase.
Dupa cele 8 minute in care legumele au fiert, adaugam amestecul de smantana si amestecam continuu cu o lingura de lemn pana se ingroase sosul, aproximativ 1 minut.
Oprim focul si presaram patrunjel.
Se poate servi simpla sau langa o mamaliguta sau o fripturica de pui.
Pofta mare!
Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.
Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!
Pentru mai multe informatii va invit sa urmariti si pagina www.flaveur.ro/legume-edenia/.