Polesneak (sau clatite de cartofi) este un preparat traditional slovac, care se face in mod normal pe plita, dar este la fel de bun si in tigaie.

Pentru aceasta reteta este nevoie de cartofi vechi, cat mai putin aposi, ca sa nu folosim multa faina.

INGREDIENTE

3 cartofi medii (500gr)
1 ou
3 linguri faina (depinde cat de aposi sunt cartofii)

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput, dam cartofii pe razatoarea in forma de steluta.

Batem oul si il adaugam peste compozitie, apoi faina si amestecam bine. Vom obtine un aluat asemanator celui de pancakes, doar ca aluneca din lingura mult mai usor.

Incingem o tigaie antiaderenta si punem din compozitie cate o lingura si intindem cat mai subtire aluatul. Se lasa la copt la foc mediu, cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc.

Se pot servi simple, unse cu putin unt sau cu iaurt/sana.

Pofta mare!