INGREDIENTE

Clatite
1 ou mare
1 cana lapte de vaca 3.5% grasime
1 cana faina alba de grau
100 g baby spanac proaspat

Pentru umplutura
150 g branzica de casa sau ricotta
150 g iaurt
100 g rosii cherry multicolore
1 avocado mare si copt
Patrunjel, ceapa verde

MOD DE PREPARARE

Punem intr-un blender toate ingredientele pentru clatite si mixam pana obtinem o consistenta fina.

Pentru umplutura, amestecam branzica cu iaurtul.
Taiem avocado, scoatem samburele, il stropim cu putin zeama de lamaie sa nu oxideze si il taiem felii.
Rosiile le taiem cubulete sau rondele, ceapa o tocam marunt, la fel si patrunjelul.

Incingem o tigaie antiaderenta si o stergem cu un servetel imbibat in ulei (putem omite daca dorim), punem cate 1 polonic din aluatul de clatite, le coacem la foc mic pe ambele parti pana se rumenesc putin.

Ungem o jumatate de clatita cu crema de branza, punem avocado, rosii, patrunjel si ceapa. Putem rula clatita, sau sa o pliem sub forma de triunghi, nu conteaza prea mult, deoarece este delicioasa oricum.

Noi am servit la cina, dar merge si ca mic dejun

Pofta buna!