INGREDIENTE
Aluat:
100g unt moale cu 65% grasime
5 linguri apa
200g faina alba de grau
Umplutura:
1 piept de pui fiert si tocat marunt
1 ardei kapia mediu
2 catei de usturoi
1 morcov
50g cascaval ras
1 ou pentru uns
susan sau mac (optional)
MOD DE PREPARARE
Preparam intai aluatul pentru a-l putea lasa la frigider. Punem faina intr-un bol si adaugam untul rece taiat cubulete. Framantam cu varful degetelor pana obtiem un aluat nisipos. Adaugam treptat cate o lingura de apa si framantam bine pana obtinem un aluat compact (la nevoie mai puteti adauga sau nu apa). Aluatul astfel obtinut il punem in folie alimentara si il bagam la frigider pentru o ora.
Pentru umplutura punem la inabusit cu o lingura de ulei de masline si o ceasca de apa legumele tocate marunt sau date pe razatoare. Lasam sa se inmoaie pentru aproximativ 15 minute, completand cu apa din cand in cand atunci cand scade de tot. Dupa 15 minute adaugam si pieptul de pui tocat mai completam cu putina apa si lasam pentru inca 5 minute sau pana scade de tot apa.
Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua parti egale pe care le intindem si le impartim in 6 sau 8 triunghiuri.
Repartizam in mod egal umplutura pe fiecare triunghi, presaram cascaval ras si rulam usor.
Punem cornuletele in tava pe hartie de copt, le ungem cu ou batut si presaram susan sau mac.
Coacem cornuletele in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 minute sau pana capata o nuanta aramie.
Pofta buna!