Vrem sa ne incantam familiile cu cele mai bune preparate, si cu atat mai mult cand gatim pentru Craciun!
Stim ca trebuie sa avem grija in primul rand sa folosim cele mai bune ingrediente.
Ca atare eu folosesc faina pentru cozonac Baneasa!
Cozonacul cu mere pe care vi-l propun acum este unul incredibil de delicios si va invit cu drag sa nu il ratati!
INGREDIENTE
300g faina de grau alba superioara 000 pentru cozonac de la Baneasa
7g drojdie uscata sau 12g drojdie proaspata
o lingura zahar
3 oua
125g unt moale (la temperatura camerei) – am folosit cu 65% grasime
2 mere potrivite
o lingurita scortisoara
o lingura sirop de artar
1 galbenus pentru uns cozonacul
MOD DE PREPARARE
Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul, drojdia si untul moale.
Incepem sa adaugam faina pentru cozonac Baneasa si framantam bine pana se incorporeaza. Nu mai adaugam faina chiar daca aluatul este unul lipicios.
Lasam aluatul la dospit la loc caldut pentru 2 ore astfel incat sa-si dubleze volumul.
Cat timp aluatul sta la dospit, ne vom ocupa de umplutura.
Curatam merele si le taiem cubulete.
Amestecam cubuletele cu siropul si scortisoara si le punem intr-un vas de yena. Bagam vasul la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 20 de minute.
Aluatul dospit il intindem usor cu degetele pe planul de lucru bine infainat. Trebuie sa obtinem un dreptunghi 40x20cm.
Punem cubulete de mere pe toata suprafata aluatului, lasand marginile libere. Rulam usor aluatul apoi il incolacim astfel incat sa obtinem un melc.
Punem usor cozonacul intr-o forma rotunda cu diametrul de 21cm. Lasam din nou la crescut pentru 20 de minute apoi ungem cozonacul cu galbenus.
Bagam cozonacul in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
Vom taia cozonacul doar in momentul in care este complet racit.
Unul dintre cei mai buni cozonaci pe care i-am mancat vreodata!
A iesit nemaipomenit de pufos si delicios.
Pofta buna!
Faina Baneasa este obtinuta printr-o tehnologie de morarit de ultima generatie ce garanteaza cel mai inalt grad de calitate si siguranta alimentara.
Faina este obtinuta intr-o moara ce dispune de echipamente performante de sortare a diverselor tipuri de griș, de granulozități diferite, având astfel posibilitatea de a produce diferite tipuri de faina: faina pentru patiserie, faina pentru brutarie, faina pentru pizza, faina pentru cozonac, faina alba superioara, dar si cea mai bună faina pentru paste fainoase.
Va invit cu toata increderea sa folositi faina Baneasa in preparatele Flaveur!