INGREDIENTE (3 portii)





4 galbenusuri (cu albusurile ramase am facut TURTITI)
200g smantana grasa cu 25% grasime
150mL lapte
o lingura de zahar (sau in functie de preferinte)
unt pentru uns vasele ramekin





MOD DE PREPARARE





Mixam galbenusurile cu zaharul astfel incat sa obtinem o crema asemenea unei maioneze. Deci trebuie sa mixam cateva minute bune.





Adaugam apoi smantana si laptele si mai mixam cateva secunde.





Ungem 3 vase ramekin mici cu unt si repartizam compozitia.





Punem vasele intr-o cratita sau tava inalta si adaugam apa pana ajunge la ¾ din inaltimea vaselor ramekin. Bagam in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 50 de minute sau pana incep sa se rumeneasca deasupra.





Scoatem tava si lasam cateva minute la racit astfel incat sa putem scoate vasele din cratita.


Lasam vasele la racit la temperatura camerei apoi le bagam la frigider pentru minim o ora, apoi servim.





Absolut delicios! Pofta buna!