INGREDIENTE
½ dovleac placintar (cum se vede in fotografie)
5 linguri quinoa (hidratata aproximativ 5 ore)
1 ou
½ ardei gogosar mic
Aproximativ 5 cm praz (parte alba)
½ dovlecel mic
Un praf busuioc uscat
3 fire marar verde
MOD DE PREPARARE
Am spalat dovleacul la exterior si i-am scos semintele. L-am bagat la cuptor, asezat in tava, pe hartie de copt, aproximativ 50minute, pana cand a intrat usor furculita in el, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Am spalat quinoa in mai multe ape si am pus-o la fiert pana cand a devenit transparenta, raport 1:2 quinoa-apa.
Intre timp am tocat prazul, gogosarul, mararul si am dar dovlecelul pe razatoarea mare (l-am scurs de zeama).
Dupa cele 50 minute, am scos dovleacul si l-am umplut cu legumele, oul, quinoa, busuioc (toate amestecate intr-un bol) si am mai bagat la cuptor 30-40minute (pana cand s-a rumenit deasupra).
Pofta buna!