INGREDIENTE
500g faina alba de grau
un plic drojdie uscata sau 25g drojdie proaspata
260mL apa calduta
4 linguri ulei de masline
cascaval ras
masline
oregano
rosii cherry (optional)
MOD DE PREPARARE
Amestecam apa cu uleiul si drojdia apoi incepem sa adaugam si faina. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, nu mai adaugam faina. Daca avem masina de paine sau mixer cu bol care framanta atunci putem face la ele aluatul.
Punem aluatul intr-un vas, acoperim si lasam la crescut o ora si jumatate la loc caldut.
Pe blatul infainat, impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem cu lungimea egala cu latimea tavii, astfel incat sa incapa toate 3 perfect in tava.
Punem fiecare parte de aluat in tava pe hartie de copt, presaram cascaval ras, apoi masline, rosii cherry si oregano. Pe una dintre ele am pus usor un ou batut.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumeneste frumos cascavalul si aluatul este facut.
Noi am servit cu salata de vinete si dovlecei! Pofta buna!