INGREDIENTE (3 portii)

3 mere (500-600g)
400mL lapte de vaca 3.5% grasime sau vegetal
150g iaurt natur
100g fulgi de ovaz
2 lingurite scortisoara
o lingura sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
unt pentru uns vasul ceramic sau yena

MOD DE PREPARARE

Curatam merele si le taiem cuburi mici.

Amestecam fulgii de ovaz cu scortioara. Iaurtul il amestecam cu laptele si siropul.

Ungem un vas yena (marime medie, al meu a avut 17x21cm) cu unt si punem cubuletele de mar. Peste ele presaram fulgii de ovaz. Turnam usor si laptele. Eu am pus si cateva afine deasupra.

Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 40-45 de minute. O budinca delicioasa care se mananca cu lingurita.

Va recomand sa incercati si FULGII DE OVAZ CU FRUCTE LA CUPTOR– varianta fara lactate

Pofta buna!