Unul dintre cele mai delicioase gemuri ce trebuie sa existe in camara este gemul de capsuni.
Daca mai spunem ca este si fara zahar, atunci este obligatoriu de facut macar cateva borcanele.
INGREDIENTE
1 kg de capsuni
circa 400 ml suc de mere (eu prefer sa cumpar bio) – sau puteti face in casa daca aveti storcator de fructe.
MOD DE PREPARARE
Am spalat bine, bine capsunile, le-am curatat de codite si le-am taiat in 4.
Le-am lasat putin la scurt, timp in care am pus la fiert la foc mic intr-o oala cu fund dublu, sucul de mere.
Cand a inceput sa fiarba, am pus capsunile si am amestecat incontinuu, indepartand din cand in cand cu lingura de lemn sau spumiera tot surplusul de spuma.
Cand acestea s-au macerat si au inceput sa le lege bine, mai lasati circa 5 minute (amestecand continuu sa nu se lipeasca).
Eu imediat dupa ce pun capsunile, pregatesc si borcanele.
Curate, le asez pe o tava cu capacele lasate separat langa, si la pun in cuptor.
Il setez la 150-160 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si le las asa circa 30 de minute.
Le scot si torn fierbinte gemul.
Inchid ermetic borcanele si le rastorn.
Le las asa, acoperite cu un prosop gros, pentru 30 minute.
Le intorc apoi si le las asa la loc cald pana se racesc complet.
Merge perfect gemul in budinci, rulade, tarte, briose etc.
Pofta buna!
Bag la cuptor si capacele ? Mulțumesc
da
Rezista mai mult timp? Sau trebuie tinut la rece? Mă gândeam să fac pentru iarna
rezista da, la loc racoros ca si toate conservele
Pot sa folosesc suc de mere proaspat (adica sa storc merele) in locul celui BIO cumparat?
sigur ca da!
Este nevoie de o cantitatedată atat de are de suc de mere? Eu voiam pune 10 kg de capsuni, deciși aș avea nevoie de foooarte multe mere…
exact, dar il puteti si cumpara, se gaseste bio.
Merge facut ai cu capsuni congelate?
cred ca da