INGREDIENTE
1.2 kg mere tocate ( Golden, dulci)
2 kg capsuni
Cateva fire de lamaita
MOD DE PREPARARE
Am curatat merele de coaja si am scos cotorul dupa care le-am dat prin masina de tocat. Capsunile foarte bine spalate si scurse au avut aceeasi soarta.
Am pus la fiert (foc mic) pasta de mere aproximativ 30 de minute pana a secat aproape tot sucul si am adaugat capsunile si lamaita continuand fierberea (aproximativ inca doua ore) pana am obtinut o consistenta de gem. Etapele sunt prezentate in subsolul paginii! Am scos lamaita si am pus gemul in borcane (8) ca cele din poza de prezentare si am sterilizat.
Am asezat pe fundul unei oale cu fund dublu un prosop de bucatarie si am adaugat apa peste borcane cat sa treaca cu un deget peste capac (sa se fixeze garnitura mai bine) si am fiert 20 de minute dupa ce a dat apa in clocot!
Pofta buna!
Alte precizari
Conteaza mult sa fie dulci merele dar si capsunile.
Lamaita are rol si de aroma dar si de conservant (menta are rol antimicrobian) dar se poate face si fara sau inlocui cu busuioc!
Buna ziua. Cam cat busuioc se poate pune?
Buna! O crenguta ca cea din imaginea din subsol…nu prea mult sa nu fie mirosul pregnant! Succes!!
Multumesc. Eu nu am lamaita asa ca voi pune busuioc. Deci pun la sfarsit si doar una sau doua frunze,da? In subsolul paginii este crenguta de lamaita?
Eu am pus sucul de la 2 lamai peste capsuni, inainte sa le pun la fiert si le-am lasat putin asa cu sucul si apa cat sa le acopere. Din cate stiu lamaia are rol de oxidant.