Da stiu de regula se face dulceata, dar mie imi place sa fie mai consistenta compozitia.
Bine, daca urmariti reteta o sa vedeti ca in final puteti opta pentru amandoua.

INGREDIENTE
800 g de cirese fara samburi – cam 1 kg au cu samburi ( cele negre am avut eu) dulci, dulci
300 ml suc de mere bio ( sau il faceti Dumneavoastra in casa din aproximativ 2 kg de mere)
Optional: fulgi de migdale ( ofera o aromaaaa aparte)

 

MOD DE PREPARARE

As fi adaugat la ingrediente si….rabdarea, dar sa stiti ca se face destul de repede.

Am obtinut aproximativ 400 g e compozitie.

Am scos samburi obtinand acele 800 g de fructe.

Am pus sucul de mere la fiert la foc mic si cand a inceput sa fiarba, am pus ciresele cu tot cu sucul lasat din ele.

Am amestecat continuu, eliminand pe parcurs spuma.

Am lasat sa scada pana ce sucul lor s-a ingrosat si a scazut totul la jumatate.

Am sterilizat borcanele folosind metoda cuptorului: am pus borcanele pe o tava, am setat cuptorul rece la nivelul mic ( 160 grade C aproximativ) pentru 25-30 minute.

Le-am pus la cuptor in paralel cu gemul.

Am umplut 2 borcanele cu gemul zemos si cu ciresele inca bucarele mici. Totul fiind fierbinte.

Restul am blenduit bine si a iesit ca o marmelada.

Am umplut borcanelele si la unul dintre acestea am presarat migdale.

Am inchis ermetic capacele si le-am rasturnat ( capacul in jos) pentru 30-45 minute. Au fost acoperite cu un servet gros de bucatarie.

Le-am intors la loc si le-am lasat acoperite pana a doua zi.

Este un preparat dulce acrisor foaaarte aromat.

Pofta buna!