Daca tot avem roade, sa le folosim, si sa pastram aroma zmeurei in mici borcanele de gem.
Chiar daca nu are zahar si este usor acrisor, credeti-ma este minunat.
Sa vedem ce punem pe lista…doar 2 elemente…
INGREDIENTE
1 kg zmeura (sa fie pe cat se poate de dulce si de moi, suculente)
250 ml suc de mere – eu prefer sa cumpar bio
MOD DE PREPARARE
In timp ce am spalat bine zmeura si am lasat-o la scurs, am pus sucul de mere la fiert (la fel ca la GEMUL DE PIERSICI FARA ZAHAR, procesul este identic).
de preferat sa utilizati o oala cu fund dublu (la cea simpla se poate lipi frecvent compozitia).
Cand acesta a scazut cam la jumatate, am adaugat zmeura.
Am fiert gemul la foc mic, amestecand continuu, si totodata luand spuma produsa frecvent.
Dupa ce terminati de luat spuma, o sa vedeti ca deja incepe sa se lege frumos si culoarea se schimba putin.
Am sterilizat borcanele in timp ce amestecam continuu in gem.
Pe o tava am pus borcanele si capacele acestora, toate spalate foarte bine.
Dupa ce am pus tava in cuptor am dat drumul la foc mic (circa 150-160 grade C caldura sus-jos fara ventilatie) pentru 30-40 minute.
Am scos tava, am turnat gemul fierbinte in borcane, am sigilat si am intors borcanele cu gura in jos.
Dupa 30 de minute le-am intors si le-am lasat la racit acoperite cu un prosop gros de bucatarie.
De regula, ca si la alte gemuri, le fac seara si le las asa pana dimineata.
Pofta buna!