INGREDIENTE
O ceasca de hrisca verde
O bucata muschiulet de porc
Gogosari
3 cm de praz
O ceapa
Un morcov
O jumatate de ardei capia
Un sfert de dovlecel
2 linguri de bulion bebelusesc
Suc de rosii
Marar proaspat
O foaie de dafin
MOD DE PREPARARE
Am pus hrisca la hidratat peste noapte dupa ce in prealabil am spalat-o foarte bine.
Am fiert carnea de porc intr-o prima apa iar apoi am schimbat apa si am continuat fierberea. Cand carnea era pe jumatate fiarta am adaugat ceapa si prazul tocate marunt, morcovul razuit, ardeiul si dovlecelul tocate si hrisca hidratata.
Am completat cu apa de cate ori a fost nevoie si cand legumele au fost fierte am adaugat si bulionul iar la final mararul. Am scos bucatile de carne si le-am tocat (cu masina de tocat) iar apoi am amestecat carnea cu hrisca cu legume. Am umplut ardeii gogosari cu aceasta compozitie si i-am pus intr-o tava impreuna cu o foaie de dafin si suc de rosii. I-am tinut in cuptor cat sa se rumeneasca, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aprox 40 de minute.
Pofta buna!